Mistä olen kotoisin...

Kyrönjoella veneilemässä ja onkimassa
Veneessä
Näihin maisemiin liittyy runsaasti mieluisia muistoja lapsuuden ja nuoruuden ajoilta. Paikka on Kyrönjoki Vähänkyrön Merikaarrossa. Vähäkyrö  (uusi ikkuna) oli aiemmin itsenäinen kunta, mutta Vaasa liittyi siihen tai toisin päin vuoden 2013 alusta.

Kasvukoti (kuva alla) on aivan lähellä. Pojankloppina tuli kesäisin vietetyksi vapaa-ajasta huomattava osa joella, milloin uiden, milloin onkien. Syyskesällä joen rantamilta saattoi poimia vadelmia. (Kuva: Esa Eskelä.)

Paikka jossa olen varttunut

Ilmakuva kotitalosta. Kuvassa oikealla on paikallistie Vähäkyrö-Vaasa.


Toinen ilmakuva. Tässä kuvassa oikealla näkyvissä Kyrönjoki (uusi ikkuna) ja alareunassa tie Vaasa-Vähäkyrö. Tien takana on riihirakennus. Riihirakennuksen edestä erillinen JÄTTIKUVA!

Vähänkyrön keskustaan tästä on 6 km ja Vaasaan reilut 20 km. Ilmakuvat on ottanut velimies Erkki, joka isännöi kotitilaa.

Kotitila on Vähässäkyrössä kahden kylän Torkkolan ja Merikaarron rajalla. Maapohja kuuluu tai ainakin kuului aikoinaan Torkkolaan. Merikaarrossa kuitenkin tapahtui käytännössä kaikki asiointi, koulunkäynti, kauppareissut yms. Torkkolaan rakennettiin vuonna 2015 silloin Suomen suurin tuulivoimapuisto. (uusi ikkuna)

Merikaarron kylästä (uusi ikkuna) on verkossa runsaasti koottua historiatietoa. 

Ääninäytteeni (uusi ikkuna) wav-tiedostona nauhoitettuna Nokian työluurillani.

Yhteystietoja: puhelin 044 0335617, gmail-postin tunnus saarinenkauko

Jvväskylään lähdin/tulin aikoinaan opiskelemaan. Sillä tiellä olen yhä....

(Päivitetty 4.4.-24)

 

Published on  April 4th, 2024 · Kauko Saarinen · Cardinal Theme by Cagintranet · Powered by GetSimple