Nettisivujen propellihattu

Sisällönhallintajärjestelmistä GetSimple CMS ja Concrete5 CMS lyhyesti

Tämä sivusto on toteutettu GetSimple CMS -järjestelmällä. Sivun alareunassa on linkki, josta löytyy lisätietoja. Varsin tekniikkapainotteinen sivu on tarkoitettu erityisesti henkilöille, jotka joko tekevät tai suunnittelevat nettisivujensa omatoimista julkaisemista. Loogisesti sivu kuuluisi sivun alareunan linkkeihin ja siirtyneekin sinne myöhemmin?

Talvella 2016-17 perehdyin kahteen eri sisällönhallintajärjestelmään:

  1. Sivusto www.kestavat.fi on toteutettu Concrete5 CMS -järjestelmällä. Useimpien nettisivustojen sisällönhallinnan tapaan se edellyttää MySQL -tietokaohjelmiston olemassaolon. 
  2. Sivusto www.keskisuomenviroseura.info  on toteutettu kevyellä GetSimple CMS -järjestelmällä. Järjestelmä ei vaadi MySQL-ohjelmistoa toimiakseen. Keveimmissä operaattoreitten palvelupaketeissa mainittu tietokantaohjelmisto ei sisälly palveluun. Sympaatinen "Simppeli" sopii mainiosti pienehköjen nettisivustojen alustaksi ja tarjoaa kustannustehokkaan vaihtoehdon nettisivuston toteutukselle.

Sivustojen teknisestä toteutuksesta tarkemmin mainittujen sivustojen linkeissä.

Kuva on peräisin Kestävät ry:n jäsenillasta 8.2.2017. (Ihmeellistä kyllä, mutta propellihatulla näyttää sentään olevan muitakin harrastuksia kuin nettisivut...)

Kattava GetSimple:n dokumentointi on englanniksi. 100-sivuinen PDF-ohje GetSimple CMS -järjestelmästä on saatavissa myös suomeksi: 
https://www.avkymppi.net/getsimplematskut/getsimple3.pdf

 

Published on  June 8th, 2017 · Kauko Saarinen · Cardinal Theme by Cagintranet · Powered by GetSimple