Kuvia vaellukselta korkeudessa yli 3 km

DSC_2021
Sää oli välillä utuinen ja sateen uhka ilmassa, mutta sateelta onneksi vältyttiin. Marssijärjestys oli koko vaelluksen ajan kuvan mukainen. Pääopas Nelson keltaisine kantamuksineen johti letkaa perässään "soturi" K. Saarinen, Israelin joukkue, Ruotsin joukkue ja viimeisenä toinen Suomen joukkueen edustaja (ei näy kuvassa). Muu avustava henkilökunta kulki omia aikataulujaan. Apuopas liittyi retkikuntaan vasta viimeisellä etapilla huipulle noustessa.
  DSC_2026-ShiraCamp-3850m

Shira Camp ja korkeus 3850 m. Kasvillisuus on matalaa kanervikkoa, jäkälää ja vähäistä heinikkoa. Eläinmaailmaa edustivat tässä korkeudessa valkokaulaiset Afrikan varikset. Kilimanjaron huippu on kuvassa pilvien verhossa, kuten yleensäkin aamun paljaan vaiheen jälkeen. Tähän majoituttiin toiseksi yöksi.

 

DSC_2054-Kili-Lunc--4500m
Israelin joukkueen edustaja kuvassa oikealla edessään puiset kävelysauvat. Taustalla sinisessä takissa pääopas Nelson. Vihreään pukeutuneena on yksi kantajista ja kuvassa vasemmalla Ruotsin edustaja. Menossa on kolmannen vaelluspäivän lounastauko. Näkymät ovat karua kuunmaisemaa, mutta kuvasta löytyy vielä myös vaatimatonta kasvillisuutta. Korkeus lounaspaikalla lienee likimain 4500 m.
  DSC_2109-Kili

Yksi näkökulma Kilimanjaron huipulle. Vuoren huippu "elää" ja muuttuu sen mukaan miltä suunnalta ja mihin aikaan päivästä sitä katselee. Huippu on aina kunnioitusta herättävä, silloin kun se on näkyvissä.

 

DSC_2118-Kili-Touris#10005

Paikoin vaellus oli oikeaa kalliokiipeilyä, jossa piti tukea etenemistä käsiottein. Sateella tässä voi olla vaarallisen liukasta.

 

DSC_2137-Kili

Suomen joukkueen toinen(kin) edustaja lähetti ahkerasti tekstiviestiraportteja vaelluksen etenemisestä. Operaattorin kenttä toimi Kilimanjarolla varsin hyvin muutamia katvealueita lukuunottamatta. Kannattaa kiinnittää huomiota tekstipuolella mainittuun villinä kasvaneeseen partareuhkaan.

 

DSC_2150-Kili-Summit#10007

Viimeinen tukikohta Barafu Camp 4550 m ennen huipulle nousua. Vuoren korkein kohta on tämän kuvan perusteella jään peittämä. Näin ei kuitenkaan ole. Jäätikkö kierrettiin kuvasta oikealta puolelta ja noustiin jäätikön yläpuolelle. Jäätiköllä ei nousun aikana kuljettu askeltakaan vaan käveltiin kuivalla maaperällä. Huonon sään sattuessa reitillä voi olla paljon tuoretta lunta.

Kaukon kotisivulle.